Gör en musikvideo

musikvideo

Spela in en cool musikvideo!

Hur går det till?

Först spelar vi in den låt som ni har valt från vår låtlista. Hela gänget sjunger tillsammans. Efter den fantastiska låt inspelningen och en matpaus är det dags för klädombyte och video inspelningen.

Vi filmar två tagningar.

1. Den första tagningen är en greenscreen tagning där vi i efterhand applicerar olika disco - glittriga bakgrunder. Ca 10 st olika bakgrunder med varierande tema. På greenscreen tagningen står dagens jubilar i mitten på sceenen bakom en cool Elvis mikrofon. Resten av kalasdeltagarna ställer upp på två led bredvid stjärnan och ”hoppar” in i videon med jämna mellanrum. Vi brukar förklara lite mer på plats hur det går till.

2. Den andra tagningen sker framför en svart bakgrund med blinkande stjärnor. I denna tagning har ni lite större yta om ni tex. vill framföra en egen inövad dans till låten.

I klädgarderoben finns det massor av roliga kläder, peruker, hattar och rekvisita som ni fritt kan använda i er musikvideo. Den färdiga musikvideon får ni inom 3-4 dagar på en digital fil som ni sedan kan spela upp på datorn. Filen går enkelt att skicka vidare till alla deltagare med ett transferprogram som heter wetransfer.com

Vi rekommenderar att alla tränar hemma på sång texten så blir slutresultatet bättre! Skriv gärna på inbjudan vilken låt som ska spelas in.

klappa

“ Kalas med låt-inspelning och musikvideo i Starstudios ”